Хотел Арапя дел Сол е разположен до къмпинг Арапя, на около 150 м. от плажната ивица, в една от най-южните точки на българското Черноморие, на 65 км. от Бургас, между гр. Царево и с. Лозенец. Плажната ивица на Арапя е разположена в морска лагуна и предлага много добри условия за практикуване на морски спортове. Мястото е известно като рай за българските сърфисти, но е подходящо и за морски риболов и гмуркане. Всички помещения в хотел Арапя дел Сол са климатизирани и разполагат с телефон, сателитна телевизия, баня с душ, балкон.

Стаи

Всички помещения в хотел Арапя дел Сол са климатизирани и разполагат с телефон, сателитна телевизия, баня с душ, балкон.

Допълнителни услуги

Външен басейн с обособена детска секция, оборудван с шезлонги и чадъри; компютърен клуб; сауна; сейф.

Свободно време

В близост се намират три национални природни резервата по устията на реките Ропотамо, Велека и Резовска.

Основен ресторант
Ресторантът предлага разнообразна гама от вкусно приготвени ястия. Подгответе се за кулинарно изживяване с богатия избор от вкусно приготвената храна. Бюфетът предлага супи,салати,предястия,основни ястия,десерти,плодове. Насладете се на вкусната закуска с топло кафе или чай,а вечерта запечатайте с чаша вино.
Бар
Предлага на своите гости както топли и безалкохолни ,така и алкохолни напитки. Това е мястото ,където може да се отпуснете с чаша уиски или коктейл,специално приготвен за Вас. Горещите летни дни може да разхладите със свежа напитка.